Samen met onze Doodles, andere honden, katten, paarden wonen wij in Drenthe aan de rand van Drents-Friese wold. Vandaar ook de naam Woldzicht Doodles. Wij wonen aan een zandpad en kijken uit over het bos.

 

Onze honden hebben alle ruimte, zowel binnen als binnen en maken deel uit van ons gezin.

 

Wij maken voor het trainen van de pups gebruik van de Puppy Culture methode. Dit is een methode om pups minder stressgevoelig te maken en geeft ook inzicht in de karakters van de pups.

 

Gezondheid staat bij ons hoog - zoals het hoort -  in het vaandel. Wij testen onder meer op:

 

Heupdysplasie, elleboogdysplasie, patella luxatie, oogziekten (EVCO onderzoek),  improper Coat, DM en EIC. 

 

Niet eerder dan dat onze honden 'goedgekeurd' zijn, zullen wij een nestje gaan fokken. De vereniging waar wij lid van zijn (WALA) documenteert de resultaten.

 

Wij hebben alleen Australian Labradoodles en geen kruisingen, zoals bijvoorbeeld F1 Labradoodles of iets dergelijks. Dit vanwege het karakter en om de gezondheid en de niet uitvallende vacht te kunnen waarborgen. Bij ons dus geen ingewikkeld gedoe.

 

Wij zijn lid van de WALA. De WALA is een vereniging voor fokkers van Australian Labradoodles, die wereldwijd opereert, dus veel kennis heeft van de Australian Labradoodle. De WALA checkt alle bescheiden, alvorens de stambomen van de pups te verstrekken.