Samen met onze Doodles, andere honden, katten, paarden wonen wij in Drenthe aan de rand van Drents-Friese wold. Vandaar ook de naam Woldzicht Doodles. Wij wonen aan een zandpad en kijken uit over het bos.

 

Onze honden hebben alle ruimte, zowel binnen als binnen en maken deel uit van ons gezin. Wij werken niet met gastgezinnen. Alle honden wonen bij ons thuis. Dit vinden wij belangrijk en is het meest natuurlijke.

 

Wij maken voor het trainen van de pups gebruik van de Puppy Culture methode. Dit is een methode om pups minder stressgevoelig te maken.

 

Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij testen onder meer op:

 

Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, pattella luxatie, oogziekten (EVCO onderzoek, Van Willebrand Disease 2,  Improper Coat, DM en EIC. 

 

Niet eerder dan dat onze honden 'goedgekeurd' zijn, zullen wij een nestje gaan fokken.

 

Wij hebben alleen Australian Labradoodles en geen kruisingen, zoals bijvoorbeeld F1 Labradoodles of iets dergelijks. Dit vanwege het karakter en om de gezondheid en de niet uitvallende vacht te kunnen waarborgen.

 

Wij zijn lid van de WALA. De WALA is een vereniging voor fokkers van Australische Labradoodles, die wereldwijd opereert, dus veel kennis heeft over de Australian Labradoodle. De WALA checkt ook alle bescheiden, alvorens de stambomen van de pups te verstrekken.